Ak počas pobytu na Malorke nechcete prísť o pravý gurmánsky zážitok, navštívte argentínsko-čílsku reštauráciu Meson la Rueda v hlavnom meste Palma de Mallorca. Podáva sa tu totiž špecialita, akej niet páru na celom ostrove a možno ani v celej Európe. Číslo 23 v jedálnom lístku: La entraňa. Nezľaknite sa, ak zistíte, že tento unikátny šťavnatý steak, aký ste nikdy v živote nejedli, sa vyrába z kravského žalúdka. Táto časť kravy sa v Európe takmer vôbec nespracováva (možno tak na držky). Zato v Argentíne je to hotová delikatesa. A k tomu sa prikláňam už aj ja. Na stôl vám prinesú gril, na ktorom už rozvoniava čerstvé mäsko, zemiaky v šupke a grilovaná zelenina. Je to celkom iste porcia pre dvoch. Okrem tejto špeciality tu majú množstvo iných jedál a zaujímavých nápojov (nám chutila melónová drť s vodkou). Meson la Rueda je netradične vyzdobená, pri vstupe budete obdivovať vyvesené sušené cibuľky, cesnaky, kukurice, tekvičky, čili, no proste všetko, čo si viete predstaviť. Dole schodmi sa pokračuje na otvorenú terasu romanticky nasvietenú. Všetci čašníci majú na tričkách na chrbte číslo 23, aby tak upútali na miestnu špecialitu a dokonca tam pracujú aj dve Slovenky. My sme tu strávili veľmi príjemný večer v spoločnosti našich krajanov vrátane rodinky jedného milého slovenského moderátora, ktorú sme tam stretli.
Adresa: Reštaurácia Meson La Rueda, Calle del Rector Vives 5 – 11, Palma de Mallorca, Majorca, Spain. Tel: 971 403 460….Je lepšie si stôl dopredu rezervovať, občas tam býva plno.