Keď príde na Slovensko zahraničná návšteva, najčastejšie im odporúčam ochutnať tradičné bryndzové halušky, trdelník, slovenské víno a kofolu. Avšak keďže ja sám bryndzáky nemám vôbec rád, hľadám často aj inú alternatívu, ktorá by hrdo mohla reprezentovať naše tradície a kultúru. Vyprážaný syr, langoše, korbáčiky tiež patria medzi lokálne špeciality, no nepôsobia až tak veľkolepo. Našťastie som pred pár dňami ochutnal tradičnú husacinu v Grobe a tak konečne mám náhradné riešenie ;).
Či sa vyberiete do Chorvátskeho alebo do Slovenského Grobu, čaká Vás prvotriedny gurmánsky zážitok, ktorým určite nepokazíte oslavu jubilea, či hostinu pre zahraničnú návštevu. To isté platí pre návštevníkov Bratislavy, ktorí si chcú spraviť malý výlet do krásnej oblasti malokarpatskej vínnej cesty.
Aj keď je skvelých reštaurácii určite mnoho, my sme si nechali poradiť a vybrali sme sa do Gurmánskeho grobu a neľutovali sme. Veľmi chutné jedlo, milá obsluha v tradičných krojoch, pekné prostredie v interiéroch aj v nádhernej slnečnej záhrade. Ľahodná husacia pečeň, domáci vývar, či mäkkučko prepečené mäsko s kapustou a lokšami priam nabádajú na „obžerstvo“. Aj keď husacina určite nepatrí k najlacnejším jedlám, určite si nájdite príležitosť, aby ste tú pravú husacinu v Grobe ochutnali. Dobrú chuť 😉