Na exotickom ostrove Maurícius budete pravdepodobne okrem opaľovanie na pláži chcieť ochutnať aj nejaké lokálne špeciality. Okrem plodov mora nezabudnite na čerstvý kokos, či vanilku. Ak si chcete zobrať kvalitnú vanilku domov, ideálne je navštíviť St. Aubin, pretože na letiskách a v obchodoch často predávajú dovážanú vanilku z Madagaskaru, ktorá je menej kvalitná. Ochutnajte určite aj domáci rum, ktorý sa vyrába vo viacerých páleniciach z domácej cukrovej trstiny. Vynikajúci je vanilkový čaj osladený hnedým trstinovým cukrom, miestna káva vraj veľmi dobrá nie je. Ak náhodou v niektorej reštauráciu budú mať „palm heart salad“ ako predjedlo, vyskúšajte túto lukratívnu domácu špecialitu. Príbeh, ako sa šalát z dutiny palmy dostane na váš tanier, je však oveľa zaujímavejší ako samotná chuť.
Aby kuchári pripravili toto predjedlo 3-4 člennej rodine, potrebujú asi 7 ročný kmeň kokosovej palmy. Kuchári ošúpu mačetou kôru, aby sa dostali k mäkkej dužine asi s 5cm priemerom v strede kmeňa. Chuťou pripomína trošku sladký kaleráb a kuchári ju podávajú surovú. Buď ju krájajú na kolieska na ochutnávku, alebo nasekajú na drobné slíže a dochutia ako šalát. Keďže na prípravu pár porcií tohoto šalátu musí rásť palma až 7 rokov, prezývajú tento pokrm aj milionárske predjedlo.